AUTO-SHOPING d.o.o. Kakanj je firma osnovana 1996. godine pod nazivom „Servis Dado“ od strane Sikira Admira, te od 2007. godine mijenja svoj naziv u „AUTO –SHOPING d.o.o. Kakanj“ i od tada uspješno posluje na području cijele BiH, a i šire

Primarna poslovna djelatnost AUTO – SHOPING d.o.o. jeste trgovina dijelovima i priborom za motorna vozila, veleprodaja i maloprodaja  pneumatika za putnička, teretna kao i specijalna vozila, te veleprodaja autoreparaturnih materijala. Također, firma u okviru svog poslovanja pruža usluge servisa i održavanja za putnička i privredna motorna vozila.

AUTO-SHOPING d.o.o. se uspio etablirati kao jedna od najprepoznatljivijih kompanija u svojoj branši na području Sarajevsko-zeničke kotline i šire.

AUTO-SHOPING d.o.o. trenutno zapošljava  11 radnika. Direktor firme je Nejra Sikira, a manager je mladi kakanjac Mirza Balešić.

AUTO-SHOPING d.o.o. je generalni zastupnik za prodaju i distribuciju za područje Balkana eminentnog proizvođača lakova za automobile ORBAY iz Burse, Turska, kao i autoreparaturnih marijala VERNICI, Ravena, Italija. Svojim asortimanom i ponudom Kompanija pokriva kompletno tržiste BiH, te trenutno izvozi svoj asortiman u 5 zemalja Evrope, sa tendencijom sirenja na jos 3 zemlje.

Kad su u pitanju pneumatici, kompanija je ovlasteni distributer za BiH  kineskog proizvodjaca teretnih i putnickih pneumatika OCSEN INDUSTRIAL COMPANY LIMITED, te posjeduje dva vlastita proizvodna brenda CONSTANCY i BLACKLION.

U programu autoopreme generalni je uvoznik YADA CO svjetskog branda u proizvodnji metllica za brisace, GLEDRING – slovenackog proizvodjaca autopatosnica, te EREN OTOMOTIV – turskog proizvodjaca ratkapa i kamionske opreme.

Također, firma je nedavno izvršila akviziciju velikog poslovnog prostora/bivše zgrade GMK d.o.o. Kakanj, koji namjerava izdavati i koristiti kao vlastiti poslovni prostor, a od nedavno u svom vlasnistvu ima i prostor u Trgovackom centru Robot Kakanj s kojim namjerava dalje proširenje kako asortimana tako i broja zaposlenih ljudi.

Riječ direktora/vlasnika

„Kao prvo, zahvaljujemo se UPOK-u Kakanj koji nam je tu uvijek na usluzi i koji nas je prepoznao kao mladu i društveno odgovornu kompaniju.

Zahvaljujemo se i privrednicima Općine Kakanj koji su kroz sve ove godine bila podrška našem biznisu i trudu, te nam ukazujuci svoje povjerenje omogućili konstantan razvoj i napredovanje, te strucno usavršavanje.

Naša kompanija je trenutno bazirana na proširenje asortimana i broja kupaca u drugim državama u regionu, te izvoz svojih brendova  na tržista Makedonije, Crne Gore i Kosova. Polahko, ali sigurno postajemo jedni od najvecih distributera autoreparaturnog programa na tržistu BiH sa mrežom od preko preko 250 kooperanata.

U isto vrijeme se trudimo biti podrška, te imati podrsku od  lokalne  zajednice. Veliko hvala svima koje svoje povjerenje ukuzuju upravo nama, a mi cemo se truditi iz dana u dan da budemo bolji, učinkovitiji, odgovorniji i nadasve kompanija koja je prijatno okruženje kako za uposlenike, tako i za kupce

Hvala svim uposlenima koji uz svoj nesebican trud i zalaganje iz dana u dan doprinose razvoju nase kompanije.

Lp“

 

KONTAKTIRAJTE AUTO-SHOPING d.o.o. Kakanj

  • Tel: +387 (0)61/875-167 – Mirza Balešić
  • E-mail: servis_dado@hotmail.com
  • Adresa – 311. Lahke brigade bb, 72240 Kakanj