Č​lanica Udruženja poslodavaca općine Kakanj, preduzeće WILLONA d.o.o. (bivši Meteortex), ​u decembru mjesecu tekuće godine ​ugostila delegaciju biznismena iz Velike Britanije u našim prostorijama u Sarajevu i proizvodnom objektu u Kaknju. Upoznali smo ih sa našim radom, proizvodima, kao i ugovorima i referencama koje redovno realiziramo na tržištu BiH i još četiri zemlje u koje izvozimo. Tom prilikom je dogovorena saradnja i potpisan ugovor za 2018. godinu za izvoz naših proizvoda iz segmenta vojne opreme i HTZ opreme za namjensku industriju za tržište Velike Britanije. Pored referenci na odluku gostiju je utjecala naša tradicija, iskustvo, znanje kao i certifikat o bonitetno pouzdanoj kompaniji koja redovno izmiruje svoje obaveze. Također, gosti su bili upoznati da naše osnovne sirovine koje koristimo za izradu naših proizvoda su porijeklom iz Velike Britanije. Kvalitetna sirovina zajedno sa kvalitetnim radom čini kvalitetan proizvod i samo na taj način smo u mogućnosti dati garanciju za naše proizvode.

​Na poziv menadžmenta WILLONA d.o.o. jednom od sastanaka je prisustvovao i  Edin Bjelopoljak sekretar Udruženja poslodavaca općine Kakanj, gdje je zajedno sa nama upoznao goste o Kaknju, radu općinskih organa, Udruženja, te benefita vezanih za investiranje u Kaknju. Gosti su potvrdili da će razmotriti opciju investiranja i otvaranja novih radnih mjesta u općini Kakanj, te da će ponovno posjetiti Kakanj u drugom kvartalu 2018. godine.
Nadamo se da će ovakvih i sličnih posjeta, konkretnih dogovora i Ugovora biti i u slijedećem periodu te na taj način zajednički promovisati BH proizvode, našu općinu kao i državu.
 
Iz saopštenja WILLONA d.o.o., podružnica Kakanj – proizvodni pogon
 
O KOMPANIJI:
Willona d.o.o. je pravna nasljednica uspješne kakanjske tekstilne firme Meteortex, koja na tržištu nastupa sa novom generacijom menadžmenta iz porodice Vilić.

​Dugogodišnje profesionalno iskustvo u tekstilnoj industriji i želja za stvaranjem kvalitetnog domaćeg brenda bile su ideja vodilja osnivača firme. Sve je počelo u skromnim uvjetima sa nekoliko mašina i desetak radnika. Vremenom su klijenti i kupci prepoznali kvalitet čije je zadovoljstvo rezultiralo novim narudžama i proširenjem kapaciteta proizvodnje. Osnovana je nova firma sa prepoznatljivim kvalitetom u novom ruhu i u skladu sa zahtjevima tržišta modernog doba. Kompanija Willona d.o.o.  je pravni nasljednik Meteortex-a iz Kaknja.

 
Misija
Glavni razlog i svrha postojanja kompanije Willona d.o.o. je ljubav prema tekstilu, te želja da ljudi lijepo izgledaju i lijepo se osjećaju u svojoj odjeći. Upravo s tim ciljem Willona pored modne kolekcije, na tržiše plasira i kolekciju radne i opreme za ugostiteljstvo i hotelijerstvo. Dobar i zadovoljan radnik je glavno oružje svakog preduzeća. Kvalitetna, sigurna i udobna radna odjeća jedan je od načna kako pridonijeti zadovoljstvu radnika, koji se tako smatraju odgovornijima i priznatijima, sa većom dozom motiviranosti i entuzijazma.
 
Vizija
Primarni cilj kompanije je razviti prepoznatljiv modni brand vrhunskog dizajna i kvaliteta, te postati najkvalitetniji proizvođač radno-zaštitnih uniformi i opreme za ugostiteljstvo i hotelijerstvo. Nudimo rješenja dizajna i izradu odjeće za korporativno odijevanje kako za manje kompanije tako i za velike grupacije, državne ustanove, udruženja, banke i slično.

​PROIZVODNI PROGRAM:
  • Ženska modna konfekcija
  • Svečani i svadbeni program
  • HTZ oprema
  • Medicinski program
  • Oprema za ugostiteljstvo i hotelijerstvo
  • Promotivni tekstilni materijal

BRENDOVI:
W-LINE

WORKMAN

MY HIJAB

BAZAR

KONTAKT OSOBA:

Dženan Vilić, magistar IT & menadžmenta, zamjenik direktora

TEL: 062 892 884

EMAIL: dzenanvilic@gmail.com

WEB: http://willona.net/

 
 

One thought on “Kakanjski uniforme uskoro na tržištu Velike Britanije”

Comments are closed.