PEKAR DELIBAŠIĆ Kakanj je kakanjska firma osnovana 1996. godine od strane Emira Delibašića.

Pekar Delibašić je obrtnička radnja koja se bavi proizvodnjom i prodajom hljeba, peciva, tjestenine, kolača i pita. Pekara DELIBAŠIĆ počela je sa radom kao zanatska radnja i na samom početku zapošljavala je par radnika. Pekarska radnja na području Kaknja, čiji je kvalitet i širok asortiman pekarskih proizvoda ostao prepoznatljiv kod naših kupaca, koji nam se uvijek, zadovoljno vraćaju. Sredinom 2007. godine pekara preseljava u savremeni poslovni objekat veće površine proizvodnog, prodajnog, skladišnog i administrativnog prostora. Zanatska radnja prerasta i registruje se kao proizvodno preduzeće. Samim tim dolazi do uspona firme i širenja proizvodnje, ne samo za pekarske proizvode nego i proizvodnju tjestenine i kolača.

Proizvodni pogoni pekare opremljeni su najsavremenijom italijanskom i njemačkom opremom, te je cijeli proizvodni proces automatizovan. Sa plasmanom preko 20 vrsta hljeba i oko 100 vrsta peciva slanog i slatkog programa, kao torti i kolača, bez problema nalazi kupce u opštini Kakanj pa i šire. Organizatori proizvodnje i menadžerski tim, prisustvuju svim sajmovima i seminarima u zapadnoevropskim zemljama i stečena znanja i iskustva prenose u praksu.

Pekar Delibašić trenutno zapošljava 60 (šezdeset) radnika raznih profila. Direktor firme je Emir Delibašić.

Trenutno, u okviru svog poslovanja Pekar Delibašić ima registrovanu Caffe slastičarnu DOLCE VITA, u kojoj je uposleno 12 radnika, te koja je nadaleko poznata po svojim slasticama i beprijekornoj usluzi.

Menadžment firme OR “Pekar Delibašić” Kakanj je 2014. godine uspješno implementirao zahtjeve Halal standarda BAS 1049:2010. Certifikacijskim auditom koji je izvršen početkom februara ove godine utvrđeno je da OR “Pekar Delibašić” Kakanj ispunjava sve zahtjeve propisane Halal standardom BAS 1049:2010, te da joj se može uručiti halal certifikat. Procesom halal certificiranja obuhvaćeni su pogoni za proizvodnju hljeba, peciva i tjestenine, te kolača i torti. Proizvodi na tržištu su označeni znakom halal kvalitete.

Pored Halal certfikata „Pekar Delibašić“ posjeduje HACCP Certifikat, te certifikat ISO 9001 kojima se potvrđuje da su sirovine koje ulaze u proizvodni pogon zdravstveno sigurne, kvalitetne i provjerene.

Politika poslovanja Pekare Delibašić ide u smjeru pružanja kvalitetnih proizvoda i usluga svojim kupcima osiguravajući im svježe proizvode dostupne u svakom momentu. Potrebno je posebno naglasiti činjenicu da ovaj kakanjski poslodavac zapošljava 60 radnika, te da se sve obaveze, porezi i doprinosi uredno izmiruju.

KONTAKTIRAJTE OR „Pekar Delibašić“. Kakanj