FITOMEDIKA d.o.o. Kakanj je firma osnovana 2018. godine od strane Mirele Kubura i od tada uspješno posluje na području cijele BiH.

Primarna poslovna djelatnost FITOMEDIKA d..o.o. jeste trgovina na malo cvijećem, sadnicama, sjemenjem, gnojivom, kućnim ljubimcima, i hranom za kućne ljubimce u specijaliziranim prodavnicama. Također, u ponudi je zastupljen alat, mehanizacija, stočna hrana, premiksi i dr. U okviru svog poslovanja nudi savjete i organizuje tematske edukacije u cilju pomoći poljoprivrednim proizvođačima i unapređenju poljoprivredne proizvodnje u Kaknju. Poljoprivredna apoteka FITOMEDIKA d.o.o. se uspjela etablirati kao prepoznatljiv partner u svojoj branši na području Sarajevsko-zeničke kotline i šire, te kupci i partneri ove firme izražavaju veliko zadovoljstvo pristupom i aktivnostima u poslovanju direktorice Mirele Kubura.

Poljoprivredna apoteka FITOMEDIKA d.o.o.. trenutno zapošljava  jednog radnika, direktora firme gđa. Mirela Kubura, a plan je da se kompanija širi u budućnosti i zaposli dodatne radnike.

Poljoprivredna apoteka FITOMEDIKA d.o.o. je nedavno postala članica Udruženja poslodavaca općine Kakanj. Trenutno, firma ponajviše sarađuje sa lokalnim, kakanjskim poljoprivrednicima u obezbjeđivanju sadnog materijala, sjemenja, gnojiva i sl. a nije izostala ni saradnja sa velikim kompanijama (vodecim dobavljačima) u realizaciji edukacija za poljoprivredne proizvođače, te  sa kakanjskim udruženjima u realizaciji i planiranju zajedničkih projekata.

Riječ direktora/vlasnika

„Poljoprivredna apoteka „Fitomedika“ nastala je s ciljem zadovoljavanja potreba poljoprivrednih proizvođača za kvalitetnim proizvodima i stučnom pomoći agronoma. „Fitomedika“d.o.o. temelji se na vlastitom razvoju i konstantnom ulaganju u proširenje ponude, te gradi i njeguje povjerenje u odnosima sa svojim klijentima i okruženjem. Proizvodi iz našeg asortimana dostupni su poljoprivrednicima iz Kaknja direktnom kupovinom u poslovnici na adresi Haljinići 32. Odabirom navedene lokacije, stanovništvu ove ruralne sredine omogućena je pristupačnost proizvodima iz naše ponude, kao i potrebni stručni savjeti. S obzirom na činjenicu da i najbolji proizvod može ostati neprimijećen i kupcima nepoznat, ako nema pravu marketinšku podršku, veliku pažnju posvećujem promociji proizvoda i stručnim savjetima na oficijalnoj  facebook stranici apoteke  i prodajnim platformama. Time proizvodi postaju prepoznati i dostupni širom BiH on line kupovinom. U svom jednogodišnjem poslovanju ponosna sam na stečeno povjerenje kupaca, dobru i korektnu saradnju sa dobavljačima (vodećim firmama u distribuciji poljoprivrednih proizvoda), saradnju sa poljoprivrednim i drugim kakanjskim udruženjima, organizovanju edukacija, te realizovanim i planiranim projektima sa kakanjskim udruženjima.  Cilj u daljem poslovanju je konstantno ulaganje u lični razvoj i usavršavanje, te razvoj i rast „Fitomedike“.

 

KONTAKTIRAJTE Poljoprivrednu apoteku FITOMEDIKA d.o.o.  Kakanj