Odlukom o izboru korisnika sredstava po programima za odabir korisnika sredstava „Akcijskog plana Strategije turizma Federacije BiH – Transfer za razvoj turizma“ za 2016. godinu, Udruženje poslodavaca općine Kakanj „Centar za podršku biznisu“ Kakanj je postalo korisnik granta za projekat “”Posjeti Kakanj – u srcu Bosne” (“Visit Kakanj – in the heart of Bosnia”), a koji se odnosi na izradu promo materijala (promovisanje ciklične turističke ponude).

PROJEKAT VISITKAKANJ.ba – open soruce projekat za sve

Udruženje poslodavaca općine Kakanj “Centar za podršku biznisu” Kakanj, u saradnji sa Federalnim ministarstvom okoliša i turizma i Općinom Kakanj implementira projekat “Posjeti Kakanj – u srcu Bosne” (“Visit Kakanj – in the heart of Bosnia”) čiji je osnovni cilj obezbijediti besplatnu online platformu za promociju kakanjske turističke ponude, kreirajući modernu turističku online platformu http://visitkakanj.ba/ koja svim građanima, turističkim djelatnicima, ugostiteljima, planinarima, turističkim vodićima, agencijama obezbjeđuje besplatnu aplikaciju u kojoj korisnik može da kreira profil na kojem prezentuje vlastitu turističku uslugu. Projekat, prepoznatljiv pod nazivom “VISIT KAKANJ.ba” je jedan od društveno korisnih projekata koje Udruženje poslodavaca općine Kakanj implementira u partnerstvu sa lokalnom samoupravom i domaćim i stranim donatorima. Projekat “VISIT KAKANJ.ba” pored besplatne turističke online platforme sadrži i turističku video prezentaciju koja na jedinstven način predstavlja kakanjske turističke blagodati, te inovativan pristup prezentacije vaše turističke ponude na interaktivnom ekranu.

BESPLATNI UNOS VAŠE TURISTIČKE PONUDE na ONLINE TURISTIČKOJ PLATFORMI “VISITKAKANJ.ba”
Osnovni cilj je omogućiti interfejs između potencijalnih posljetilja Općine Kakanj i poslužitelja turističkih usluga. Poslužitelji turističkih usluga dobijaju vlastiti profil, odnosno marketing prostor, koji mogu uređivati i putem kojeg mogu ostvariti komunikaciju sa potencijlanim klijentima. Prezentacija se ogleda u vidu tekstualnog opisa usluge, fotografija, interaktivnog označavanja lokacije i kontakt podataka. Dakle, cilj je na jednoj lokaciji, centralizovati cjelukupnu turističku ponudu Kaknja i prezentovati potencijalnim postjetiocima. Vašu turističku ponudu možete unijeti klikom na link “Registracija” i poslije registracije “Prijava”.
U slučaju određenih poteškoća, možete kontaktirati kancelariju UPOK-a na tel. 032 771 822 ili poslati upit na mail upok.kakanj@gmail.com
Online turistička platforma “VISITKAKANJ.ba” je trenutno u testnoj fazi i sadrži demonstrativne sadržaje koje ćete upravi vi uređivati prema vašoj turističkoj ponudi.
Online turističku platformu VISITKAKANJ.ba je radila kakanjska firma Synergy Soft, što cjelokupnom projektu daje prefiks – domaćeg kakanjskog proizvoda.
 
Platforma daje informacije o tome:
GDJE JEST U KAKNJUI? KOJI SMJEŠTAJ IZABRATI U KAKNJU? ŠTA POSJETITI U KAKNJU? KOJI PREVOZ KORISTITI? GDJE KUPOVATI U KAKNJU?
 

TURISTIČKI PROMO VIDEO “VISITKAKANJ.ba” – domaća video produkcija

U sadržaju projekta “VISITKAKANJ.ba” Udruženje poslodavaca općine Kakanj je u saradnji sa domaćom produkcijskom kućom i članicom UPOK-a, FRAME PRODUCTION-om produciralo turistički promo video “VisitKakanj.ba” koji na jedinstven način predstavlja kakanjske turističke blagodati, u cikličnoj sekvenci – od Gradskoj muzeja, preko uže gradske jezgre, Ponijera, Bočice, kakanjskih nekropola, do Kraljeve Sutjeske, močvare Bistrik – sa akcentom na prirodne ljepote Kaknja, uz kulturno-historijsku i sportsko-rekreativnu notu i sadržaje koju su na raspolaganju domaćim i stranim turistima koji posjećuju Kakanj.

Video možete pogledati na Youtube kanalu UPOK-a na linku: UPOK VISITKAKANJ.ba PROMO VIDEO
 
IZRADA INOVATIVNOG HOLOGRAMA –„ AM HOLOGLASS“

Posebna dodatna vrijednost projekta je inovativno kreiranje domaće start-up firme AM ISKRA d.o.o., najmlađe članice UPOK-a, sa mladim stručnim kadrom koji je posebno za projekat VisitKakanj.ba inovirao „AM-HOLOGLASS”, interaktivni displej za promociju online platforme VISITKAKANJ.ba. Kombinacija stakla, drveta, mikroprocesora, providne touch-screen interaktivne folije, sa projekcijom slike osjetljive na dodir, što pruža easy-approach turistima.
 

POZIVAMO SVE KAKANJSKE TURISTIČKE DJELATNIKE DA SE AKTIVNO UKLJUČE

 

Pozivamo sve građane, turističke djelatnike, agencije, naše uvažene privrednike koju u svojoj djelatnosti sadrže domen turizma, ugositetljstva, smještajnih kapaciteta, turističke prevozničke agencije, turističke vodiće i turističke entuzijaste, da aktivno predstave svoje turističke ponude, da domaćim i stranim turistima predstavimo bogatu kakanjsku turističku ponudu iz doline Bosanskog kraljevstva.
 
UPOK.ba